Hypnoterapi och tranceinduktion

Hypnoterapi & Trans

Hypnoterapie och Trans


Metoden jag använder kan faktiskt beskrivas som självhypnos. Det har "omdefinierats" i västerländsk klinisk psykologi och medicin av Milton Erikson. Detta djupa trancetillstånd används för att etablera kontakt mellan patienten och hans inre och på så sätt förstå honom bättre och bättre.


Inom hypnoterapi finns kreativa lösningar. Smärta kan också kontrolleras och så kallade interna försöksbehandlingar kan utföras. Så någon kunde föreställa sig hur han/hon lättare skulle kunna lösa problemet, tänka sig att göra något du aldrig gjort förut, aldrig vågat osv.


Tyvärr förväxlas underhållning eller scenhypnos ibland med klinisk hypnos inom sjukvården.

Hypnos är alltid självhypnos


Ingen kan hypnotisera dig mot din vilja. En hypnosterapeut fungerar bara som en kanal som kan ta dig dit du vill. "Ledaren" ger dig förslag, men du väljer själv om du vill acceptera dem eller inte. Ett exempel kan vara: "Föreställ dig att smärtan i din kropp blir mindre och mindre tills det bara är en punkt." eller "Föreställ dig att din mamma tar dig i famnen och du känner hennes fysiska värme." eller "Tänk dig att du går upp i ett torn trots att du alltid varit rädd för det" osv....


Vi människor är ofta i detta tillstånd utan att vara medvetna om det. Har du någonsin "vaknat" på tunnelbanan och insett att du gått för långt utan att ens inse det? I den här situationen har du varit i ett slags trans. Och det finns många exempel på detta.

IFilm über die wissenschaftlichen Grundlagen und die Forschung über die Hypnose.