Om mig

OM MIG

Hej, kul att du vill lära känna mig!


Psykoterapi bygger på tillit och förståelse, och hur skulle du kunna bygga det om du inte ens vet vem du pratar med? Det är därför jag börjar berätta lite mer om mig själv.


Jag är född och uppvuxen i Ruhrområdet, närmare bestämt i Dortmund, mitt i Tyskland. "Jobbet" som storasyster med två yngre bröder har bestämt mitt liv. Ansvaret kom alltid först. Så är det än idag, i familjen och även i livet och på jobbet.


I vår familj var det viktigaste att ta hand om varandra och närstående, veta hur de mår, förstå dem och hjälpa till på alla sätt och vis. Mot den bakgrunden kändes det väldigt naturligt för mig att plugga psykologi och senare bli psykoterapeut.


Jag började studera psykologi vid Saarlands universitet. Jag är tacksam för allt jag lärde mig där om människor, deras beteende och deras problem.


Jag började mitt yrkesliv på ett familjerådgivningscenter i Homburg/Saar. Efter 5 år bytte jag till en specialklinik för psykosomatiska och psykiska sjukdomar i Bad Grönenbach/Allgäu. Med denna erfarenhet öppnade jag en psykoterapeutisk praktik i Memmingen i Allgäu 1989. Samtidigt vidareutbildar jag mig vid universitetet i München (LMU), där jag fick möjlighet att forska inom området sexuellt våld. Jag skrev en avhandling om män som våldtog barn. I detta sammanhang lärde jag mig mycket om komplexa trauma (KPTSD). Samtidigt blev jag egen företagare och drev en ungdomsverksamhet som sköter om ungdomar som har det svårt i livet och behöver stöd, ibland med omplaceringar. Om du vill läsa mer om min professionella bakgrund och forskning, klicka här.


Tillbaka till mitt privatliv. Jag har inte heller varit förskonad från stora livsförändringar. Det fanns en tid då det enda sättet att gå framåt var genom ett uppbrott. Men mitt motto är "Kriser ger alltid livet en ny chans." Läs mer om det här.


En tid senare kom en ny person in i mitt liv. En äkta svensk som bodde i Örnsköldsvik i norra delen av det långa landet. 2009 flyttade jag till Sverige för att leva med honom. Tyvärr fick jag vänta några år innan min utbildning i Sverige blev godkänd av Socialstyrelsen, vilket inte var lätt. Men jag är inte en som ger upp så lätt. Det kommer du också att få uppleva i mitt terapeutiska arbete.


Nu är jag väldigt glad och tacksam över att jag nu har en privat mottagning i  Köpmanholmen i Västernorrland.


Utöver det terapeutiska arbetet där har jag specialiserat mig på onlineterapi - speciellt under coronapandemin. I början vände jag mig framför allt mot tyskar, som inte kunde göra pskoterapi i sitt modersmål. Sedan vände sig tyska klienter, till mig som kom från alla delar av världen? Då lärde jag känna Hanoi, Male, Brasilia, London, Zürich, Bogotá, Wien, Strassbourg, Toulouse, Libréville, Kreta, Zypern , Ansterdam Luxembourg och "besökte" ganska många tyska städer som Berlin, Düsseldort, Essen, Freiburg, Leibzig, Hamburg, Bremen, Hannover, München,  Köln, bara för att nämnar några. 


Jag ser fram emot att lära känna dig. Boka helt enkelt ett kostnadsfritt preliminärt samtal (Du ser kontaktupgifterna här nedan)

.

Med vänliga hälsningar

Ingeborg Baldenius