Om mig

OM MIG

Hej,  kul att du har hittat hit!


Att du är här på min sida och ser dig omkring betyder att du känner att du behöver hjälp. Och då är det viktigt att du vet vem jag är. 


Jag är född och uppvuxen i Ruhr-Område närmare bestämt i Dortmund, alltså i Tysklands centrum.


"Jobbet" som stora syster av tre syskon med två yngre bröder har präglat mitt liv. Ansvar är det som står i första raden.


I vår familj var det viktigaste att bry sig om andra människor, att känna hur dom mår, att hjälpa och att bistå så gott man kan. Då kändes det helt naturligt att studera psykologi.


Jag började mina studier "Universität des Saarlandes", ganska nära den franska gränsen. Jag är tacksam över allt  jag lärde mig där om människor och deras beteende. Jag kände mig på rätt plats.


Mitt yrkesliv började jag som huvudansvarig på en familjerådgivning. Där kom jag första gången i  mitt liv i kontakt med sexuellt våld i familjen. Det blev mitt stora intresse att forska inom detta område.


Efter 5 år bytte jag till en specialklinik för psykosomatiska och psykiska sjukdomar och här mötte jag "mitt tema" den andra gången. Många kvinnor och män pratade där första gången om sina smärtor i samband med sexuellt våld.


Det dröjde inte länge för än jag beslutade mig att forska vidare inom detta område. På universitetet i München fick jag chansen at forska inom detta område och till slut blev det en doktorsavhandling och en bok om män, som våldtagit små barn.


Sedan 1989 har jag arbetat i min egen psykoterapeutisk mottagning i Bayern.


Tillbaka till mitt privata liv. Inte jag heller blir förskonad av stora förändringar i livet.  Det fanns en tid när den enda möjligheten att går vidare var en skilsmässa.  Och efter det träffade jag en Svensk som bodde i Örnsköldsvik. Så sent som 2009 flyttade jag till Sverige. Tyvärr fick jag väntar nästan 7 år att få min utbildning godkänd i Sverige av Socialstyrelsen. Men man ser att jag är inte den person som ger upp.


Nu är jag tacksam att jag har min egen svensk mottagning i ett litet hus på Köpmanholmen.


Jag ser fram emot att träffa dig!

 

MITT MOTTO


Kriser ger livet en ny chans


En kris är en förlust eller en sorg och sker oftast när något förändras mycket i livet. Det kan vara att det händer något som du inte kunnat förbereda dig på, som till exempel en olycka, att någon dör, att föräldrar skiljer sig, att en kompis flyttar, att den du är ihop med gör slut eller att du tvingas flytta.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera