OM MIG

Vem är jag?

Vad jag heter och hur jag ser ut, det har ni redan sett och läst på denna hemsida.

Men det återstår en hel del.

Jag vill gärna berätta litegrann, kanske ibland samma sak som i CVn men lite mer personligt.

Jag är född och uppvuxen i Ruhr-Område närmare bestämt i Dortmund, alltså i Tysklands centrum..

"Jobbet" som stora syster av tre syskon med två yngre bröder har präglat mitt liv. Ansvar är det som står i första raden.

I vår familj var det viktigaste att bry sig om andra människor, att känna hur dom mår, att hjälpa och att bistå så gott man kan.

Då kändes det helt naturligt att studera psykologi.


Jag började mina studier "Universität des Saarlandes" , ganska nära den franska gränsen. Jag är tacksam över allt  jag lärde mig där om människor och deras beteende. Jag kände mig på rätt plats.


Mitt yrkesliv började jag som huvudansvarig på en familjerådgivning. Där kom jag första gången i  mitt liv i kontakt med sexuellt våld i familjen. Det blev mitt stora intresse att forska inom detta område.


Efter 5 år bytte jag till en specialklinik för psykosomatiska och psykiska sjukdomar och här mötte jag "mitt tema" den andra gången. Många kvinnor och män pratade där första gången om sina smärtor i samband med sexuellt våld.


Det dröjde inte länge för än jag beslutade mig att forska vidare inom detta område. På universitetet i München fick jag chansen at forska inom detta område och till slut blev det en doktorsavhandling och en bok om män, som våldtagit små barn.


Sedan dess har jag arbetat i min egen mottagning i Bayern.


Tillbaka till mitt privata liv....... Inte jag heller blir förskonad av stora förändringar i livet.  Det fanns en tid när den enda möjligheten ett går vidare var en skilsmässa.  Och efter det träffade jag en Svensk som bodde i Örnsköldsvik och 2009 flyttade jag till Sverige. Tyvärr måste jag väntar nästan 7 år att få min utbildning godkänd i Sverige av Socialstyrelsen.


Nu är jag tacksam att jag har mitt eget mottagning i ett litet hus i Köpmanholmen.


Jag ser fram emot att träffa er alla.Ring gärna 070 369 75 99 om du vill veta mer om mina metoder och mitt sätt att behandla.


Välkommen

Ingeborg
 
 
 
 
 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera